Μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Mpiftekia galopoulas me giaourti

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
  • 2  καρότα, τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο καλά στυμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη καλά
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1/2 φλ.  ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/3 φλ.  ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Βάζουμε για 5 λεπτά το ψωμί σε νερό και στύβουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά για 2 λεπτά. Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προθερμαίνω το γκριλ στους 200 βαθμούς . Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια  με τα χέρια για να μην κολλήσει το μίγμα. Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γιαούρτι Ελαιόλαδο Καρότα Κιμάς (γαλοπούλας) Κολοκυθάκια Κρεμμύδι Μαϊντανός Σκόρδο Ψωμί

Σχετικές Συνταγές