Γεμιστό κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί και εστραγκόν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemisto kotopoylo me katsikisio tyri kai estragkon

Υλικά

  • 140γρ κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 λεμόνι, ξύσμα
  • 1/2 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρους), ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 8 φέτες προσούτο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά τσίλι, το εστραγκόν και λίγο αλατοπίπερο.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε με το μείγμα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τυλίγουμε 2 φέτες προσούτο γύρω από το καθένα.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί, αλλά να κρατάει την υγρασία του.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Εστραγκόν Κοτόπουλο (στήθος) Λεμόνια (ξύσμα) Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (τσίλι) Προσούτο Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές