Μύδια με πορτοκάλι και βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mydia me portokali kai vasiliko

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 2/3 φλ ξηρό λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλ φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλ ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 900γρ μύδια, με το κέλυφος
  • 1/3 φλ φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα
Banner

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια με νερό και τα στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό πορτοκάλι, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι και μαγειρεύουμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια και το μισό βασιλικό.

Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Σερβίρουμε με συνοδεία ζυμαρικών.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Βασιλικός Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Μύδια Ντομάτες (κονκασέ) Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι (χυμός) Σκόρδο Τσίλι (νιφάδες)

Σχετικές Συνταγές