Σφολιατάκια με κρέμα τυριού και σπαράγγια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sfoliatakia me krema tyrioy kai sparaggia

Υλικά

  • λίγο αλεύρι, για αλεύρωμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 300γρ κρέμα τυριού
  • 12 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 24 σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 2 μέτρια αβγά, χτυπημένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και χαράζουμε σε 3 οριζόντια και 2 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 6 τετράγωνα φύλλα ζύμης.

Απλώνουμε 1/4 από την κρέμα τυριού στο κέντρο κάθε τετραγώνου, αφήνοντας 1 εκ. από την κάθε άκρη.

Τυλίγουμε μια φέτα καπνιστό ζαμπόν γύρω από 2 σπαράγγια.

Βάζουμε τα σπαράγγια πάνω στην κρέμα τυριού, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε τις γωνίες της  ζύμης με το χτυπημένο αβγό.

Διπλώνουμε την πάνω δεξιά και την κάτω αριστερή γωνιά του τετραγώνου προς τα μέσα να κολλήσουν, αφήνοντας τα σπαράγγια να προεξέχουν από τη ζύμη σφολιάτας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας.

Αλείφουμε τις σφολιάτες με το χτυπημένο αβγό και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν οι σφολιάτες και να μαλακώσουν τα σπαράγγια.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Ζαμπόν καπνιστό Σπαράγγια Τυρί κρέμα Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές