Τζατζίκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tzatziki

Υλικά

  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τα αγγούρια.

Τρίβουμε το αγγούρι, βάζουμε σε μία πετσέτα και στραγγίζουμε καλά για να βγάλει τα υγρά του.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε  και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.

Σκεπάζουμε το τζατζίκι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, ώστε τα υλικά να βγάλουν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι Αλάτι Άνηθος Γιαούρτι (στραγγιστό) Ελαιόλαδο Λεμόνια (χυμός) Πάπρικα (καπνιστή) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές