Cheesecake με μέλι και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Cheesecake me meli kai giaourti

Υλικά

  • 100γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 85γρ αμύγδαλο φιλέ, ψημένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 85γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 250ml γιαούρτι
  • 750γρ μασκαρπόνε
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 250ml μέλι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.

Βάζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα και αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 23εκ. και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα στη βάση της φόρμας.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε  το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα αβγά, ένα τη φορά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μέλι, κρατώντας στην άκρη περίπου 3 κ.σ. μέλι, και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου-αμύγδαλου, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αμύγδαλο (φιλέ) Βούτυρο Γιαούρτι Λεμόνια (ξύσμα) Μέλι Μπισκότα digestive Πορτοκάλι (ξύσμα) Τυρί (Mascarpone)

Σχετικές Συνταγές