Πικάντικο κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantiko kotopoylo me leyki saltsa kai spanaki

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 1 1/4 φλ ζωμός κοτόπουλο
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ σπανάκι, κομμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 3-4 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το μείγμα μπαχαρικών cajun.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό κοτόπουλο και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί εντελώς το σπανάκι.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον μείγμα μπαχαρικών cajun, αν θέλουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία ρυζιού ή ζυμαρικών.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κοτόπουλο (στήθος) Κρέμα γάλακτος Κρεμμύδι Μείγμα μπαχαρικών cajun Σκόρδο Σπανάκι Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές