Μελιντζανόπιτα με γιαούρτι και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Melintzanopita me giaourti kai grabiera

Υλικά

  • 10 χωριάτικα φύλλα για πίτες

Για τη γέμιση:

  • 8 τσακώνικες μελιτζάνες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο.

Τις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε να μελώσουν για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά, το μανούρι, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνετε και στρώνετε σε ένα ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο.

Απλώνετε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνετε με μια σπάτουλα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.

Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζετε προς τα μέσα για να κλείσετε την πίτα.

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 40-45 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές