Πικάντικα αρνίσια παϊδάκια με γιαούρτι και μπαχαρικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Pikantika arnisia paϊdakia me giaourti kai mpacharika

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 250 γρ γιαούρτι 
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,
  • πιπέρι

Διαδικασία

Αναμείξτε το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το μαύρο πιπέρι, την κανέλα, το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι το μπούκοβο, το γιαούρτι και το λάδι σε ένα μπολ και περιχύστε με το μίγμα τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές τους.

Καλύψτε τα με ένα σελοφάν και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερεις ώρες.

Ύστερα ψήστε τα στην σχάρα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι Ελαιόλαδο Κανέλα Κόλιανδρος Κύμινο Μέλι Μπούκοβο Ξύδι Παϊδάκια (αρνίσια) Πιπέρι (Μαύρο) Πορτοκάλι Ρίγανη Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές