Φιλέτο ψαριού με μαύρες ελιές και σάλτσα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileto psarioy me mavres elies kai saltsa ntomatas

Υλικά

  • 175 γρ μαύρες ελιές σε λάδι, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 4 φιλέτα (175 γρ / φιλέτο) λευκόσαρκου ψαριού, χωρίς κόκαλο 
  • μαϊντανός, κομμένος, για πασπάλισμα
  • φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι από τις ελιές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο.

Βράζουμε και μετά προσθέτουμε τις ελιές.

Βάζουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελιές (Μαύρες) Κρεμμύδι Λεμόνια Μαϊντανός Ντοματάκια κονκασέ Ψάρι (λευκόσαρκο φιλέτο)

Σχετικές Συνταγές