Στρείδια ροκφέλερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Stridia rokfeler

Υλικά

  • 24 στρείδια, χωρίς κέλυφος
  • 1/4 φλ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  • 1/2 φλ φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 φλ baby σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 2 κ.σ. σέλερι, σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. λικέρ με γλυκάνισο (προαιρετικά)
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι καγιέν, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • 1/4 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 λωρίδες μπέικον, ψημένο και σπασμένο

Διαδικασία

Ανοίγουμε τα στρείδια και τα βάζουμε σε ένα ταψί γεμάτο με θαλασσινό αλάτι για να κρατήσουμε το κέλυφός τους σε ευθεία και να μη χυθούν τα υγρά τους.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, να βγούν τα αρώματα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1/2 από το σκόρδο βούτυρο, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σπανάκι, το πράσινο κρεμμυδάκι και το σέλερι και μαγειρεύουμε,  να μαραθεί το σπανάκι.

Σβήνουμε με το λικέρ με γλυκάνισο και αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μαϊντανό και την παρμεζάνα στο μείγμα φρυγανιάς και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε κάθε στρείδι 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο μπέικον και φρυγανιά.

Ψήνουμε τα στρείδια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σχετικές Συνταγές