Σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me koyskoys pikantika revithia kai rodi

Υλικά

  • 2 φλ κουσκούς
  • 100 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 λεμόνι, χυμός
  • 1 λεμόνι, ξύσμα 
  • μια χούφτα δυόσμος, τεμαχισμένος
  • 2 ρόδια σπόροι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, το οποίο καλύπτουμε με 2 φλ βραστό νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς για 5 λεπτά να μαλακώσει.

Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, περιχύνοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε να ροδίσει και να ψηθεί.  

Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουσκούς, τα αμύγδαλα, το ρόδι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αμύγδαλα Αμύγδαλο (φιλέ) Δυόσμος Ελαιόλαδο Κουσκούς Κύμινο Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Ρόδι

Σχετικές Συνταγές