Γεμιστή πατάτα με τόνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Gemisti patata me tono

Υλικά

  • 1 πατάτα (περίπου 250γρ.), πλυμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • 160 γρ. κομμάτια τόνου σε άλμη, στραγγισμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1-2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Έξτρα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα ταψί, την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι - αυτό βοηθά στο να γίνει τραγανή η πατάτα μας- και ψήνουμε για 1 έως 1¼ ώρες ή μέχρι η πατάτα να είναι τρυφερή.

Ανακατεύουμε τον τόνο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μαγιονέζα.

Όταν η πατάτα είναι έτοιμη, την κόβουμε στη μέση και πολτοποιούμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο.

Μοιράζουμε το μείγμα τόνου μεταξύ των δύο μερών της πατάτας, βάζουμε στην κορυφή έξτρα φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρνίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Βούτυρο Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Μαγιονέζα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Τόνος

Σχετικές Συνταγές