Μπάμιες με κιμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpamies me kima

Υλικά

  • 450 γρ κατεψυγμένες μπάμιες
  • 450 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 φλ βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο
  • 1/2 φλ πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 φλ ντομάτες κονκασέ
  • 2 1/2 φλ νερό ή ζωμός μοσχαρίσιος
  • 1/4 φλ πελτές ντομάτας
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών all spice
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό ή το ζωμό, τον πελτέ, το χυμό λεμονιού, το μείγμα μπαχαρικών, τα πιπέρια, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και την πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Σχετικές Συνταγές