Αρνίσιο καρέ με γλάσο μελιού-μέντας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Arnisio kare me glaso melioy mentas

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ μέλι
  • 1/2 φλ φύλλα μέντας, τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο

Διαδικασία

Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μέντα, το ξύδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αρνί και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές του καρέ. 

Καλύπτουμε το πυρέξ  με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή ολόκληρη τη νύχτα.

Αφαιρούμε το αρνί από το πυρέξ και κρατάμε τη μαρινάδα. 

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία  και  ψήνουμε το αρνί σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά. 

Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για  5 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρινάδα, που έχουμε κρατήσει, σε μέτρια φωτιά και βράζουμε. 

Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.

Χωρίζουμε τα κομμάτια κρέατος και σερβίρουμε με τη συνοδεία μαρινάδας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αρνί Ελαιόλαδο Μέλι Μέντα Ξύδι (λευκό)

Σχετικές Συνταγές