Πατάτες στο φούρνο με σκόρδο και δεντρολίβανο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Patates sto foyrno me skordo kai dentrolivano

Υλικά

  • 1,3 κιλά πατάτες desiree (με κόκκινη φλούδα και ωχρή σάρκα), καθαρισμένες και τεμαχισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, κομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό.

Βράζουμε σε υψηλή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε σε μέτρια.

Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα στρώμα στο ταψί.

Ψήνουμε στην πάνω σχάρα για 40-50 λεπτά, γυρνώντας τις μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Πατάτες Πατάτες (desiree) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές