Κοτόπουλο στην γάστρα με ρύζι δαμάσκηνα και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Kotopoulo stin gastra me ryzi damaskina kai amygdala

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κουταλιες βουτυρο
  • 1,5 κουταλάκι κύμινο
  • 1,5 κουταλάκι κανέλα
  • 1,5 κουταλάκι κόλιανδρο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι μπασματι
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέτο
  • 4 φλυτζάνια ζωμός κότας
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6-7 αποξηραμένα δαμάσκηνα 
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό

Διαδικασία

Σε μία γάστρα βάζουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε πρώτα αλείψει με τα μπαχαρικά το βούτυρο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νερό και το ψήνουμε για  1 1/2 ώρα στους 180.

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά 4 ζωμό κότας. Μόλις ο ζωμός βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τα δαμάσκηνα καθώς και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Κατόπιν αφού έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά το προσθέτουμε μέσα στην γάστρα (χωρίς καπάκι πια) 10’ πριν σβήσουμε το φαγητό έτσι ώστε να βράσει λίγο ακόμα το ρύζι. Προσθέτουμε και  τα αμύγδαλα. Όταν περάσουν τα 8-10’ σβήνουμε και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο να τραβήξει τα υγρά του.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλο (φιλέ) Βούτυρο Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζωμός (κότας) Κανέλα Κόλιανδρος Κύμινο Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη)

Σχετικές Συνταγές