Έλληνες Παραγωγοί

Greek Producer
Επικοινωνία Προυσσός, Ευρυτανία 2106095431, 2237080810

Photo Gallery

Αλλαντοποιείο Στρεμμένου

Περιγραφή

Moναδικό αλλαντοποιείο στην Ελλάδα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης και γαστρονομίας, χειροποίητα, πολυβραβευμένα (βραβείο ποιότητος) περιοδικό Γαστρονόμος, βραβείο ποιότητος περιοδικό Olive του κ. Μαμαλάκη, βραβεία από εκθέσεις DETROP (έκθεση τροφίμων και ποτών) κλπ. Είναι προϊόντα φυσικής ωρίμανσης δηλαδή τα ωριμάζει ο χρόνος και όχι τα χημικά πρόσθετα σ ένα περιβάλλον πεντακάθαρο μέσα στο ελατοδάσος του Προυσού (το περιβάλλον έχει χαρακτηρισθεί από τα καθαρότερα της Ευρώπης) και με τεχνίτες εκπαιδευμένους στην Πάρμα της Ιταλίας (ο κ. Στρεμμένος ήταν καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Μπολώνια στην Ιταλία). Τα χοιρινά που χρησιμοποιούμε είναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΑ από το Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Η τεχνολογία μεταποίησης στο «Αλλαντοποιείο Στρεμμένου» σήμερα εφαρμόζεται στην κρίσιμη αρχική φάση της «ελεγχόμενης φυσικής ωρίμανσης». Σε ισοθερμικούς θαλάμους ωρίμανσης πραγματοποιείται έλεγχος ειδικών δυναμικών παραμέτρων θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας που επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της χημικής παρέμβασης και ευνοεί την ανάπτυξη μικροβιακών πληθυσμών κατάλληλων για την ασφαλή υγειονομικά ωρίμανση και που προσδίδει την ωραία χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στο προϊόν. Σε αυτούς τους θαλάμους με την βοήθεια υπολογιστών που ρυθμίζουν αυτές τις συνθήκες (το λογισμικό χορηγήθηκε από το ινστιτούτο τροφίμων της Πάρμας ) πραγματοποιείται η πρώτη φάση της φυσικής ωρίμανσης των αλλαντικών. Στη συνέχεια τα προϊόντα ωριμάζουν τον υπόλοιπο χρόνο σε τελείως φυσικές συνθήκες του περιβάλλοντος, που είναι η καθαρή ατμόσφαιρα και το ορεινό κλίμα του Προυσού.

XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥ

  • Φυσικής ωρίμανσης και γαστρονομίας (μοναδικά στην Ελλάδα ) όχι βραστά
  • Ελληνικά παρασκευασμένα με Ελληνικά κρέατα από το ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΙΑΣ
  • 100% κρέας, όχι πατατάλευρα κλπ. (σαλάμι, λουκάνικο κλπ)
  • Χειροποίητα όχι βιομηχανοποιημένα
  • Χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά
  • Πολυβραβευμένα (ΔΕΤΡΟΠ, Περιοδικό Γαστρονόμος, Περιοδικό Οlive)
  • Εξάγονται (Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Στουτγκάρδη,Duty free)
  • Yψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας
  • Ηilton, Karavel, Χανδρής, Duty free, Kosta Navarino κ.λ.π.