News

Η μαρμελάδα φράουλα και η έντονη προσωπικότητά της!

6/5/2016
Η μαρμελάδα φράουλα και η έντονη προσωπικότητά της!

Κόκκινες, έντονες, ζουμερές και γεμάτες ...Άνοιξη! Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα και πιο λαχταριστά φρούτα και παραπέμπουν σε στιγμές απόλαυσης και ξεγνοιασιάς.

Εκτός από τη θεσπέσια γεύση και το άρωμα τους, είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και τρώγονται σκέτες, με ζάχαρη, γιαούρτι ή σαντιγί, και φυσικά συνδυάζονται με σοκολάτα ή ένα ποτήρι σαμπάνια. Eίναι φρούτο φτιαγμένο για γλυκό, αφού έχει εμπνεύσει μοναδικά γλυκίσματα, όπως την Πάβλοβα, τη fraisalia, αλλά και το tarte aux fraises.

Βέβαια, το μεγαλύτερο θαύμα γίνεται όταν από τις φράουλες δημιουργηθεί ένα και μόνο πράγμα: Η σπιτική μαρμελάδα!

Για τον περισσότερο κόσμο, η μαρμελάδα φράουλα αποτελεί την πρώτη επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό και όχι μόνο, συνδυάζοντας εμφάνιση, άρωμα και γεύση. Ειδικά δε αν έχει μαγειρευτεί σωστά και με φρούτα καλλιεργημένα χωρίς φυτοφάρμακα, είναι στα αλήθεια μια νοστιμιά, υψηλού επιπέδου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι είναι η πρώτη μαρμελάδα που τελειώνει από το ντουλάπι, πριν καλά-καλά εκπνεύσει το φθινόπωρο.

Οι τρόποι που μπορούμε να την καταναλώσουμε, είναι άπειροι! Ποιός δεν έχει απολαύσει τη μαρμελάδα φράουλα, πάνω σε φρέσκο ζυμωτό ψωμί; Ποιός κατάφερε να αντισταθεί στο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι που σερβίρεται με μπόλικη μαρμελάδα, ένα όμορφο απόγευμα;

Η ίδια φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στο ολόφρεσκο τσιζκέικ, καθώς και στην αχνιστή πάστα φλώρα! Πολλοί βέβαια την προτιμούν σκέτη, χωρίς κανένα άλλο άρωμα να σκεπάζει το δικό της, για να νιώθουν στο 100% τη γεύση της!

Η μαρμελάδα, μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ικανή να συνδυαστεί μέχρι και με αλμυρούς μεζέδες, αν της προσθέσουμε μείγμα μπαχαρικών, βασιλικό, δυόσμο και πολλά ακόμα που θα της δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το μόνο που χρειάζεται για να τη χαρούμε είναι λίγο φρυγανισμένο ψωμί, λίγο τυρί, αλλαντικά, αλλά και κρέας. 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...