News

Kerrygold Regato: Το θρυλικό ρεγκάτο που σώζει τη γεύση

22/1/2019
Kerrygold Regato: Το θρυλικό ρεγκάτο που σώζει τη γεύση

Έχεις αναρωτηθεί τι κάνει τόσο μοναδικά τα προϊόντα Kerrygold; Γιατί προτιμώνται από γενιές και γενιές καταναλωτών και πώς η τόσο ξεχωριστή τους γεύση παραμένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια; Τι τους δίνει αυτήν τη σταθερή ποιότητα; Η απάντηση βρίσκεται στην κτηνοτροφική και τυροκομική κληρονομιά της χώρας παραγωγής του. 

Πίσω από την ξακουστή γεύση του Kerrygold βρίσκεται η γαλακτοκομική παράδοση της Ιρλανδίας. Ενός νησιού με αγελάδες που βόσκουν ελεύθερες στα πάντα πράσινα λιβάδια με τριφύλλι και άνθη του αγρού. Το χαμηλό υψόμετρο -οι ψηλότεροι λόφοι δεν ξεπερνούν τα 1000 μέτρα-, οι λίμνες και τα ποτάμια που διατρέχουν το ήμερο γεωγραφικό ανάγλυφο συνθέτουν το απόλυτο βοσκοτόπι, αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Οι ήπιες βροχοπτώσεις είναι η συνηθισμένη ρουτίνα του καιρού, καθώς στο νησί βρέχει κατά μέσο όρο 250 ημέρες το χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα βελούδινο και παχύ χορτάρι που αποτελεί τη βασική τροφή των αγελάδων ράτσας Friesian και Holstein, που ανήκουν σε μικρές οικογενειακές φάρμες που δεν φιλοξενούν ποτέ περισσότερα από 60 ζώα. Η ζωή κυλάει ήρεμα για ανθρώπους και αγελάδες εδώ και αιώνες, κάτι που κάνει ευτυχισμένους και τους δύο, αλλά και τους καταναλωτές που γεύονται τα προϊόντα Kerrygold σε όλον τον κόσμο.     

Όλα αυτά συντελούν σε ήπιες γαλακτοπαραγωγικές διαδικασίες που σέβονται τα ζώα και τη φύση, η οποία σε ανταπόδοση προσφέρει αυτό το κρεμώδες γάλα ανώτερης ποιότητας από το οποίο παρασκευάζεται και ο πιο εμβληματικός εκπρόσωπος της οικογένειας Kerrygold, το ρεγκάτο. Με λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα, απαλό άρωμα, έντονο γευστικό χαρακτήρα και πικάντικη επίγευση που διαρκεί, το ρεγκάτο Kerrygold είναι το σκληρό τυρί που αναδεικνύει κάθε κλασική ή μοντέρνα πρόταση, δίνοντας σε κάθε συνταγή ξεχωριστή ταυτότητα. Είναι το τυρί που «σώζει» τη γεύση,  που δεν σε προδίδει ποτέ, το απόλυτο συστατικό για δημιουργίες που κερδίζουν τις εντυπώσεις, ένα τυρί ιταλικού τύπου με ιρλανδική, όμως, ψυχή, γευστικές δηλαδή νότες που θυμίζουν την εξωστρέφεια και την αλεγρία των κατοίκων του νησιού. Στα συν η μικρή ποσότητα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις, λόγω του έντονου χαρακτήρα του.    

Χρησιμοποιήστε το ως βάση σε πίτσες, πίτες, αλμυρές τάρτες και σουφλέ λαχανικών ή ζυμαρικών (ογκρατέν) για να δημιουργήστε πιάτα με γευστική πληρότητα. Ο πικάντικος χαρακτήρας του ρεγκάτο δένει απόλυτα με ένα γαλακτερό κουνουπίδι για παράδειγμα, αλλά και απογειώνει την ένταση μιας παστουρμαδόπιτας ή κασερόπιτας. Ένα παστίτσιο με ρεγκάτο (αλλά και βούτυρο γάλακτος Kerrygold) φτάνει στο αποκορύφωμα της πληθωρικότητά του, μεστό, ώριμο και πλούσιο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ταιριαστό και στις πράσινες σαλάτες, όπως σε μια σαλάτα με baby σπανάκι και ήμερη ρόκα που  θα ισορροπήσει τέλεια αν προσθέσετε φλοίδες ρεγκάτο και την περιχύσετε με ένα ντρέσινγκ γλυκών εσπεριδοειδών και μελιού. 

Δώστε του το ρόλο του μυστικού συστατικού σε μοντέρνα ή έθνικ πιάτα και δείτε τα να αποκτούν μια μοντέρνα, ελαφρώς πειραγμένη εκδοχή. Το Χουνκιάρ Μπεγεντί (Πουρές Μελιτζάνας με Τας Κεμπάπ από Μοσχάρι) εκτοξεύεται αν προσθέσετε στον πουρέ τριμμένο ρεγκάτο, ενώ το χοιρινό ρολό γεμιστό με μπέικον, πιπεριές και τυριά αποκτάει ξεχωριστή νοστιμιά, αν στη γέμιση επιλέξετε ρεγκάτο.

 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...