News

Το creme de la creme του βουτύρου

14/12/2018
Το creme de la creme του βουτύρου

- Γνωρίζεις ότι το ιρλανδικό γάλα θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο; Κι όμως, ισχύει.  Για αυτό και το 85% της ετήσιας παραγωγής, η οποία ξεπερνάει τους 1,2 εκατομμύρια τόνους, εξάγεται σε 110 χώρες. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που από τη δεκαετία του ’80 απολαμβάνει τα προϊόντα Kerrygold. Το βούτυρο ήρθε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια και γρήγορα κατέκτησε τους καταναλωτές.  

- Θρεπτικό και έξτρα γευστικό, κρεμώδες και αγνό είναι το θαύμα της απέραντης    ιρλανδικής φύσης που παραμένει απαράλλαχτή εδώ και αιώνες. Τεράστια καταπράσινα βοσκοτόπια τα οποία φιλοξενούν και τρέφουν με τον πλέον φυσικό τρόπο τις πάνω από 1 εκατομμύριο αγελάδες του νησιού, οι οποίες ανήκουν σε 17.000 μικρές οικογενειακές φάρμες. Από εκεί το γάλα θα φτάσει γρήγορα στους 36 συνεταιρισμούς που θα το παστεριώσουν και θα ξεκινήσουν την τυροκομική διαδικασία, αλλά και την παραγωγή του περίφημου βουτύρου, από την κρέμα που βρίσκεται στην κορυφή του γάλακτος. Όπως γίνεται στο νησί εδώ και αιώνες δηλαδή. 

- Το ανάλατο βούτυρο Kerrygold το ξεχωρίζεις καταρχήν για το ντελικάτο άρωμά του που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η υφή του είναι κρεμώδης και η γεύση του απαλή και βανιλάτη. Η απόλαυσή του σε πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όταν το βούτυρο παραγόταν αποκλειστικά από αγελάδες ελευθέρας βοσκής που τρέφονταν χωρίς αυξητικές ορμόνες ή γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές. Είναι αυτή η ανόθευτη γεύση που σε κάνει να αισθάνεσαι σίγουρος ότι το Kerrygold είναι από τα λίγα αυθεντικά βούτυρα στον κόσμο. Γεμάτο βιταμίνες (Α, D, Ε, Κ) και χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές είναι μια πλήρης τροφή για κάθε ηλικία.  

- Ιδανικό για μαγείρεμα παρότι ανάλατο, έχει κάτι ανεπαίσθητο από την αλμύρα του χορταριού ενός νησιού που βρέχεται από τον ωκεανό. Δοκίμασέ το σε μια απλή ομελέτα για να τη δεις να μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό έδεσμα. Σοτάρισε  με αυτό μανιτάρια και λαχανικά και χρησιμοποίησέ το σε όλες τις αλμυρές συνταγές με ζύμη ή σφολιάτα, αντί για μαργαρίνη. Κις λοραίν, πεϊνιρλί, πίτες, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, αποκτούν πλούσιο άρωμα και συναρπαστική, γεμάτη γεύση που θυμίζει σπιτικό φαγητό στα καλύτερά του.

- Χρησιμοποίησέ το οπωσδήποτε σε όλες τις γλυκές δημιουργίες και δες το ταπεινό να μεταμορφώνεται σε μεγαλειώδες. Με βούτυρο Kerrygold ένα κέικ με μπανάνα και σοκολάτα γίνεται αφράτο και μυρωδάτο, ενώ τα κλασικά εορταστικά κουλουράκια αποχτούν βελούδινη υφή εσωτερικά και τραγανή εξωτερικά. Τα πιο δύσκολα (στην εκτέλεση) ρολά κανέλας γίνονται παιχνίδι (και πετυχαίνουν) αν βασιστείς σε αυτό, ενώ θα το προσθέσεις οπωσδήποτε στα τσουρέκια και στα κρουασάν για να μοσχοβολάει η κουζίνα και την επόμενη μέρα. Η χρήση του στα μπισκότα, τέλος, θα σου δώσει τα πιο νόστιμα κούκις που έγιναν ποτέ, χειροποίητα, χορταστικά και γεμάτα ενέργεια. 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...