News

4 λόγοι για να τρώτε καλαμπόκι!

18/10/2018
4 λόγοι για να τρώτε καλαμπόκι!

Το καλαμπόκι είναι μια δημοφιλής περίπτωση τροφής, είναι πλούσιο σε  και αντιοξειδωτικά και τα οφέλη του είναι τα εξής

- Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση

Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι φτάνει περίπου τα 70mg καλίου και όπως ξέρουμε,  βοηθά στην ισορροπία καλίου/νατρίου στον οργανισμό, ελέγχοντας την αρτηριακή πίεση. Ενώ τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στο καλαμπόκι περιλαμβάνουν καροτενοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνη E.

- Κάνει καλό στα μάτια

Τα καροτενοειδή που μόλις αναφέραμε, η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα υγιή κύτταρα των ματιών ενάντια στις ακτίνες υψηλής ενέργειας που αντιστοιχούν στο μπλε ιώδες φως και είναι υπεύθυνες για παθολογίες του αμφιβληστροειδούς.

- Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα

Ένα φλιτζάνι κίτρινο καλαμπόκι περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι αδιάλυτες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της ενώ βοηθούν και στο να διώξετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας με πιο γοργούς ρυθμούς.

- Δρα κατά της αναιμίας

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ωφέλιμα συστατικά του συναντάμε και το σίδηρο, ο οποίος στα 100 γραμμάρια καλαμποκιού ανέρχεται στο 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, δρώντας κατά της σιδηροπενικής αναιμίας. Ακόμη, στην ίδια ποσότητα χαρίζουμε στον οργανισμό μας μαγνήσιο που βοηθάει στην ενέργεια και στην υγεία των οστών και βιταμίνη Β6 που επίσης παίζει ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Καλαμπόκι στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή", από την γή της Μακεδονίας, φροντισμένα με Ορθή Γεωργική Πρακτική. Τα καλαμπόκια της "Αγρόκηπος Χαλβατζή" έχουν μεγάλο μέγεθος καρπού και από εσάς θέλουν μόνο να διαλέξετε συνοδευτικό –βούτυρο ή αλάτι.

 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...