News

Μαρμελάδες St. Dalfour: το τέλειο συνοδευτικό για ένα super καλοκαιρινό πλατό τυριών με στυλ!

31/7/2018
Μαρμελάδες St. Dalfour: το τέλειο συνοδευτικό για ένα super καλοκαιρινό  πλατό τυριών με στυλ!

To καλοκαίρι είναι εδώ!  Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ δείπνο στη βεράντα παρέα με καλούς φίλους! Έτσι, στα ξαφνικά! Τι πιο εύκολο, ανάλαφρο και γευστικό από ένα πλούσιο πλατό τυριών, μερικά δροσερά φρούτα και ένα παγωμένο κρασί!

Οι μαρμελάδες St. Dalfour είναι σίγουρα το τέλειο συνοδευτικό που θα απογειώσει γαστρονομικά τις γεύσεις των τυριών και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!  

Σε σύγκριση με τις κοινές μαρμελάδες, οι St. Dalfour προσαρμόζονται καλύτερα σε γαστρονομικές χρήσεις.  Επειδή παρασκευάζονται 100% από φρούτα και δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά γλυκαίνουν μόνο από φυσικά σάκχαρα, έχουν μια απαλή, φυσική γλυκύτητα, μια αληθινή, αγνή, γεμάτη γεύση. Αυτός ακριβώς είναι κι ο λόγος που οι μαρμελάδες St. Dalfour ενδείκνυνται περισσότερο από τις άλλες για μαγειρική χρήση, αφού αναδεικνύουν, αντί να καλύπτουν, όλες τις γεύσεις που συνοδεύουν.

Ένα πλήρες λοιπόν πλατό τυριών θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα τυρί από κάθε κατηγορία. Δείτε για κάθε τυρί ποιά μαρμελάδα St. Dalfour του ταιριάζει:

τα κρεμώδη τυριά με κρούστα (brie, camembert) με την πλούσια βουτυράτη τους      γεύση, κάνουν πολύ καλή παρέα με τις ημίγλυκες μαρμελάδες κόκκινων φρούτων,      όπως είναι η St. Dalfour Βατόμουρο, η St. Dalfour Μαύρα Μούρα, η St. Dalfour Φραγκοστάφυλο ή η μοναδική St. Dalfour Κράνμπερυ & Μύρτιλα!

τα κίτρινα σκληρά τυριά με έντονη γεύση (κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, cheddar, παρμεζάνα κ.α.) "τραβάνε" κάτι πιο γλυκό, όπως την St. Dalfour Ροδάκινο ή την St Dalfour Βερύκοκο. Ενώ το σκληρό κατσικίσιο τυρί ταιριάζει εξαιρετικά με την St. Dalfour Βασιλικό Σύκο!

η δυνατή γεύση των μπλε τυριών (ροκφόρ, blue Stilton, gorgonzola)  εξισορροπείται τέλεια με την απαλή γλυκιά γεύση της St. Dalfour Αχλάδι ή της St. Dalfour Δαμάσκηνο.

τα λευκά φρέσκα τυριά (μανούρι, φέτα, φρέσκια μυζήθρα, μαλακό κατσικίσιο) αγαπάνε τη St. Dalfour Πορτοκάλι  ή, την πιο πιπεράτη εκδοχή, τη μοναδική St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ!

Tip 1: βγάλτε τα τυριά από το ψυγείο μισή ωρίτσα πριν τα σερβίρετε. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ελευθερώσουν όλη τη γεύση και τα αρώματα.

Tip 2: Η τοποθέτηση των τυριών στην πιατέλα γίνεται σε απόσταση το ένα από το άλλο και ανάλογα με τη γευστική τους ένταση ξεκινώντας από το πιο ελαφρύ φρέσκο τυρί στο κέντρο, συνεχίζοντας δεξιά με τα πιο ώριμα τυριά και φτάνοντας προς τα έξω με τα κίτρινα σκληρά τυριά.

 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...