News

Κριθαράκι χωρίς γλουτένη ΗΛΙΟΣ: για πιάτα εμπνευσμένα χωρίς διατροφικούς περιορισμούς!

9/5/2018
Κριθαράκι χωρίς γλουτένη ΗΛΙΟΣ: για πιάτα εμπνευσμένα χωρίς διατροφικούς περιορισμούς!

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται κυρίως στο σιτάρι αλλά και σε άλλα δημητριακά, όπως το κριθάρι και η σίκαλη και στην οποία οφείλεται το «φούσκωμα» του ψωμιού. Υπάρχουν ωστόσο άτομα που πρέπει να την αποφεύγουν είτε γιατί υποφέρουν από κοιλιοκάκη (πάσχουν δηλαδή από βαριά δυσανεξία στη γλουτένη) είτε γιατί παρουσιάζουν ευαισθησία στην κατανάλωση της και εμφανίζουν ελαφρές γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα διατροφικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι πρότινος όσοι επιθυμούσαν μια διατροφή ελεύθερης γλουτένης ήταν η δυσκολία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ζυμαρικά αφού τα περισσότερα ζυμαρικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι παρασκευασμένα από σκληρό σιτάρι. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και μπορεί κανείς να βρει στα ράφια των καταστημάτων κλασικά σπαγέτι χωρίς γλουτένη. Παρ’όλα αυτά, οι επιλογές ζυμαρικών για ποικιλία στο καθημερινό τραπέζι παραμένουν λιγοστές.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, που παρασκευάζεται κατά 70% από αλεύρι καλαμποκιού και 30 % από αλεύρι ρυζιού. Απευθύνεται τόσο σε άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στα σιτηρά και τα παράγωγά τους όσο και σε όσους επιθυμούν μια διατροφή πλούσια σε ενέργεια και ταυτόχρονα ελαφριά.

Το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη είναι το ιδανικό ζυμαρικό για όσους θέλουν να έχουν ποικιλία στην καθημερινή τους διατροφή, να πειραματιστούν με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ή να απολαμβάνουν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μια διατροφή ελεύθερη γλουτένης.

Με το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, μπορείτε να μαγειρέψετε ένα γνήσιο ελληνικό γιουβέτσι στο φούρνο με κοκκινιστό μοσχαράκι, κατσικάκι ή κόκορα. Ανεξάρτητα από το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε η σάλτσα του να είναι πηχτή πριν μπει στο πήλινο σκεύος ώστε όταν προσθέσετε το νερό στο οποίο θα βράσει το κριθαράκι, η γεύση του να παραμείνει πλούσια.

Το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη συνιστάται επίσης για πιάτα που  ετοιμάζονται γρήγορα είτε μόλις γυρίσετε σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά είτε όταν επιστρέψει το παιδί σας πεινασμένο από το σχολείο. Μια εύκολη και νόστιμη λύση είναι ένα κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι, φέτα και ελαιόλαδο.

Αποτελεί επίσης το ιδανικό συνοδευτικό για ένα κοκκινιστό κατσαρόλας ή για ένα λεμονάτο χοιρινό καθώς χυλώνει πολύ καλά, διατηρεί την υφή του σε όλες τις συνταγές και δίνει μια υπέροχη αίσθηση ‘al dente’. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε και τη νέα τάση στην ελληνική κουζίνα για κριθαρότο με μεσογειακά λαχανικά ή θαλασσινά της αρεσκείας σας!

Επιλέξτε το επίσης για τις σούπες σας. Δημιουργήστε τη δική σας σούπα ‘super food’, συνδυάζοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά, ζωμό κοτόπουλου και κριθαράκι: Μια σούπα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ευεργετική για κάθε οργανισμό!

Η δίαιτα χωρίς γλουτένη γίνεται πλέον ευφάνταστη και νόστιμη και δεν γνωρίζει περιορισμούς! Μη διστάσετε να ανοίξετε νέους δρόμους στην κουζίνα σας, επιλέγοντας το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη και να το σερβίρετε σε τραπέζια με την οικογένεια ή με φίλους. Είναι σίγουρο πως θα το απολαύσουν ακόμα και όσοι δεν ακολουθούν μια δίαιτα ελεύθερης γλουτένης.


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...