News

Η φρέσκια ελληνική τσιπούρα SELONDA έλαβε Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2017

24/11/2017
Η φρέσκια ελληνική τσιπούρα SELONDA έλαβε Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2017

Σε τυφλή γευσιγνωσία που διενεργήθηκε στο International Taste & Quality Institute (iTQi) τον Απρίλιο,  από επιτροπή απαρτιζόμενη από 135 σεφ και γευσιγνώστες, η φρέσκια ελληνική τσιπούρα SELONDA έλαβε Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2017 με 3 χρυσά αστέρια, που αντιστοιχεί στην υψηλότερη βαθμολόγηση. Η φρέσκια τσιπούρα SELONDA είναι η μοναδική τσιπούρα που αξιολογήθηκε με 3 αστέρια το 2017 και η πρώτη ελληνική τσιπούρα που βραβεύεται με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης της υψηλότερης βαθμολογίας, που αντιστοιχεί σε εξαιρετική γεύση.

Το "iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση η οποία δίνεται από διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι είναι βραβευμένοι με Michelen, σεφ και γευσιγνώστες.Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη, όπως Maîtres Cuisiniers of France, Académie Culinaire de France, Hellenic Chef's Association, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verbandder Köche Deutschlands.

Η εξαιρετική γεύση της τσιπούρας SELONDA επιβεβαιώθηκε και επίσημα από καταξιωμένους και αναγνωρισμένους σεφ παγκόσμιου κύρους. 

Διατροφική αξία τσιπούρας

Η αυξανόμενη ανάγκη για εκτροφή τσιπούρας σε ελεγχόμενες συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια της πολύτιμης αυτής τροφής, προέρχεται από την αντίστοιχη τάση για εγγυημένη, υγιεινή διατροφή, υψηλή σε θρεπτική αξία, τάση η οποία εξελίσσεται σε επιτακτική ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας έχει αναγνωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων ως πλούσια πηγή Ω3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των λεγόμενων «πρώτων ψαριών» καθώς αποτελούν τα πιο φρέσκα ψάρια ακριβώς επειδή αλιεύονται μόνο κατά παραγγελία. Μαζί με το λαβράκι, η τσιπούρα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φώσφορο, ιώδιο και ασβέστιο, ουσίες απαραίτητες σε όλους, ενώ το φυσικό λίπος των ψαριών αυτών (ω-3) έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, όπως το να μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, να θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε σοβαρές ασθένειες, να διατηρεί το δέρμα και τις αρθρώσεις σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και να συμβάλλει συνολικά σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...