News

Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ: το ζυμαρικό που έχει την αύρα της θάλασσας!

1/11/2017
Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ: το ζυμαρικό που έχει την αύρα της θάλασσας!

To λαζανάκι είναι ένα από τα αρχαιότερα ζυμαρικά στον κόσμο, γνωστό επίσης με την ιταλική ονομασία linguine που σημαίνει «μικρές γλώσσες». Προέρχεται από τη Γένοβα, και γενικότερα από την περιοχή της Λιγουρίας στην Ιταλία, μια περιοχή που φημίζεται για τη θαλάσσια αύρα που έχει επηρεάσει το άρωμα και τη γεύση της τοπικής κουζίνας.

Το λαζανάκι ΗΛΙΟΣ παράγεται από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και παντρεύεται ιδανικά - με τι άλλο; - με σάλτσες που ‘μυρίζουν’ θάλασσα. Αχιβάδες, χτένια, μύδια, στρείδια και γαρίδες μαζί με το λαζανάκι συνθέτουν μοναδικά μεσογειακά πιάτα, ελαφριά και μοναδικής γεύσης.

Το λαζανάκι ΗΛΙΟΣ ‘δένει’ επίσης αρμονικά με το πέστο, την αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα από βασιλικό, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και κουκουναρόσπορο. Μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δοκιμάσετε και άλλες εκδοχές του πέστο, χρησιμοποιώντας, ρόκα, κολοκυθάκι ή ακόμα και το εξωτικό αβοκάντο.

Το λαζανάκι ΗΛΙΟΣ μπορεί να είναι το ιδανικό ζυμαρικό για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά και το πέστο, ωστόσο συνδυάζεται και με τις ελαφρές σάλτσες που βασίζονται στο ελαιόλαδο και την ντομάτα. Ορισμένοι τολμηροί σεφ, το χρησιμοποιούν σε πρωτοποριακές συνταγές όπου θαλασσινά και αλλαντικά συνυπάρχουν μαζί του. Το λαζανάκι ΗΛΙΟΣ ταιριάζει με όλα!

Το λαζανάκι είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό ζυμαρικό, τόσο ξεχωριστό και γευστικό, για το οποίο εδώ και χρόνια έχει θεσμοθετηθεί η 15η Σεπτεμβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Λινγκουίνι. Φανταστείτε! Μια ολόκληρη μέρα για να γιορτάσουμε το αγαπημένο μας λαζανάκι!


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...