News

Σιμιγδάλι, το χρυσάφι των θεών

17/8/2017
Σιμιγδάλι, το χρυσάφι των θεών

Το σιμιγδάλι προέρχεται από την άλεση του εσωτερικού μέρους του καρπού του σιταριού και είναι πιο χονδρόκοκκο από το αλεύρι. Πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη ‘σεμίδαλις’ που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για το πολύ λεπτό και ψιλοκοσκινισμένο αλεύρι που φτιαχνόταν από σιτάρι.

Το εκλεκτό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ παράγεται από την άλεση 100% σκληρού σιταριού και ξεχωρίζει για το μοναδικό χρυσαφένιο χρώμα του.

Το σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ κυκλοφορεί σε δύο τύπους, ψιλό και χονδρό, για χρήση τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Χρησιμοποιώντας το στην κουζίνα σας και με οδηγό τη φαντασία σας, μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτοποριακά, γευστικά πιάτα, πίτσες, ζύμες, ψωμί, ζυμαρικά, χυλούς, γλυκά και κρέμες.

Το σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ έχει πλούσια γεύση αποτελεί βασικό συστατικό για κρέμες, γαλακτομπούρεκο, μπισκότα, μελομακάρονα και μηλόπιτες καθώς επίσης και για φρέσκα ζυμαρικά, πίτσες ή έθνικ συνταγές όπως τα φαλάφελ. Είναι ιδανικό για το πανάρισμα γιατί χαρίζει στο φαγητό μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα που αναδεικνύει τη γεύση χωρίς να αλλοιώνεται από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.

Το σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ είναι μοναδικό για την παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών γλυκών, όπως χαλβάς, καρυδόπιτα, ραβανί, σάμαλι και χωριάτικες τυρόπιτες και χορτόπιτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το χρησιμοποιούν και σε πιο μοντέρνες συνταγές όπως σε κέικ και ρολάκια μπουγάτσας.

Αναμφισβήτητα το σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ αποτελεί ένα βασικό υλικό στην κουζίνα που αξίζει κανείς να πειραματιστεί μαζί του και να δημιουργήσει μοναδικές αλμυρές και γλυκές συνταγές! 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...