News

Ανανάς: Ένας μικρός διατροφικός θησαυρός

11/8/2017
Ανανάς: Ένας μικρός διατροφικός θησαυρός

Ο ανανάς είναι γηγενές τροπικό φυτό στη Νότια Αμερική και λέγεται ότι προέρχεται από τη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Βραζιλία και την Παραγουάη. Το αρχικό του όνομα προέρχεται από τη λέξη “νανάς” από τη γλώσσα Tupi με καταγωγή από Βραζιλία, που σημαίνει “εξαιρετικό φρούτο”.

Ο φρέσκος ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή βρομελίνης, ένα σπάνιο ένζυμο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η βρομελίνη βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων και τη διαδικασία της πέψης. Σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες του φρούτου, η βρομελίνη θα κάνει το φούσκωμα να εξαφανιστεί!

Ο ανανάς μπορεί να μας προσφέρει ακόμη και πάνω από το 100% της αναγκαίας ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Όχι μονο λοιπόν μας προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα, αλλά εντείνει τη διαδικασία καύσης του λίπους και βοηθά στη πρόληψη της πλάκας των δοντιών. Επίσης, συμβάλλει στην ανάπλαση των ιστών ολόκληρου του σώματος και λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη γήρανση και τη φθορά. Η συγκέντρωσή του σε βιταμίνη Α  βοηθά στην καλύτερη υγεία των ματιών και ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού που καταπολεμούν τις μολύνσεις. Οι εξαιρετικές του ιδιότητες και τα στοιχεία, που περιέχει, τον κάνουν ένα μικρό διατροφικό θησαυρό

Σήμερα ο ανανάς χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους στη κουζίνα. Μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος ή σε κονσέρβα, μαγειρεμένος ή σε χυμό, σε γλυκές ή και αλμυρές παρασκευές.
 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...