News

Μοναδική γευστική εμπειρία ο "Αφρός Θάλασσας"

21/7/2017
Μοναδική γευστική εμπειρία ο

Ο "Αφρός Θάλασσας" ή "Αφρίνα" ή "FleurdeSel” είναι το αλάτι που δημιουργείται σε πολύ μικρό στρώμα στην επιφάνεια των αλοπηγίων και συλλέγεται με το χέρι σε συγκεκριμένη περίοδο πριν την πραγματοποίηση της ετήσιας συγκομιδής του αλατιού.

Αναφορές για τον "Αφρό του αλατιού" υπάρχουν από πολύ παλιά. Οι αρχαίοι Έλληνες το συνέλλεγαν πάνω στα βράχια. Ακόμα και σήμερα σε απομακρυσμένες περιοχές συλλέγεται με τον ίδιο τρόπο.

Ο "Αφρός Θάλασσας" δημιουργείται κάτω από συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες και η ποιότητα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη από την περιοχή προέλευσης του. Αυτό σε συνδυασμό και με τον τρόπο συλλογής του το καθιστά ένα από τα πιο ακριβά αλάτια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Στην Ελλάδα η ποιότητα του Αφρίνας των Αλυκών Μεσολογγίου είναι από τις καλύτερες ποιότητες παγκοσμίως.

Η υφή του "Αφρός Θάλασσας" είναι ιδιαίτερη, έχει ακανόνιστους κρυστάλλους άλλους ψιλούς και άλλους χονδρούς και είναι πλούσιο σε μέταλλα μαγνησίου και καλίου. Το υψηλότερο ποσοστό υγρασίας συντελεί στο να κολλούν οι κρύσταλλοι μεταξύ τους και να λιώνουν αργά ώστε η θαλασσινή γεύση να παραμένει στο στόμα.

Σε gourmet εστιατόρια τον "Αφρό Θάλασσαςτον τοποθετούν σε ανοιχτά δοχεία πάνω στα τραπέζια και το σερβίρουν μαζί με ψωμί και ελαιόλαδο.

Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του "Αφρός Θάλασσας" αναδεικνύεται κυρίως όταν γαρνίρουμε φαγητά όπως ψητά στο barbeque, κρέατα, ψάρια και σαλάτες. Χρησιμοποιείται ακόμα και στη ζαχαροπλαστική όπου συνδυάζεται τέλεια με την καραμέλα και την σοκολάτα.

Πιάστε μια πρέζα "Αφρός Θάλασσαςκαι τρίψτε ανάμεσα στα δάχτυλα ενώ αλατίζετε και μετά δοκιμάστε. Είναι μια μοναδική εμπειρία στη θαλασσινή γεύση που προκαλεί έκρηξη στις αισθήσεις.


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...