News

Σουσάμι: Μικροσκοπικό, ευεργετικό και νόστιμο!

24/3/2017
Σουσάμι: Μικροσκοπικό, ευεργετικό και νόστιμο!

Το σουσάμι, αυτό το μικροσκοπικό σποράκι που μας έχει συνηθίσει να δίνει γεύση στο αγαπημένο όλων κουλούρι Θεσσαλονίκης και στο φρεσκοψημένο ψωμί μας, την περίοδο της Σαρακοστής έχει την τιμητική του, καθώς εκτός των άλλων, αποτελεί τη βάση για το ταχίνι και το χαλβά.

Το χαρακτηριστικό του σουσαμιού, είναι ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, τόσο για την υγεία μας, όσο και για την ομορφιά μας, ενώ είναι από τις λίγες τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Μάλιστα, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το σουσάμι, μπορεί να θεωρηθεί ...γυναικεία υπόθεση, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί από μελέτες, προσφέρει πλούσια αντιγηραντική δράση, συμβάλλοντας στην καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων, ενώ βοηθάει και στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου.

Κάποιες από τις πολύ σημαντικές ιδιότητες του σουσαμιού είναι ικανές να βοηθήσουν στη μειώση της χοληστερίνης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει, προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου.

Το σουσάμι, τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας, εκτός των άλλων, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη του σώματός μας.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και με δεδομένη την τόση νοστιμιά που διαθέτει, το σουσάμι θα πρέπει να γίνει απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, γιατί θα κερδίζουμε ολοένα και περισσότερα, αν το καταναλώνουμε σε τακτική βάση. 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...