News

Αγαύη: όσο γλυκιά πρέπει

8/2/2017
Αγαύη: όσο γλυκιά πρέπει

Εδώ και χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα υποκατάστατα της ζάχαρης. Κάποια από αυτά αποκτούν φανατικούς οπαδούς, κάποια άλλα ο κόσμος τα αντιμετωπίζει με δυσπιστία, ενώ πολλά τοποθετούνται για λίγο στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μετά εξαφανίζονται, δίνοντας τη θέση τους σε κάποια καινούργια.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια είδη γλυκαντικών ουσιών, τα οφέλη των οποίων έχουν ήδη αποδειχθεί, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και προσιτά στο κοινό.

Ένα από αυτά είναι το σιρόπι αγαύης. Το σιρόπι, που για πολλά χρόνια ήταν γνωστό μόνο ως συστατικό της tequila και τώρα πια είναι από τα πιο διάσημα φυσικά γλυκαντικά. Το χαρακτηριστικό της αγαύης είναι ότι διαθέτει πλούσια γεύση, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το φυσικό γλυκαντικό που προκύπτει από το ομώνυμο φυτό, είναι ικανό να ρίξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας το ιδανικό για όσους πάσχουν από διαβήτη. Ταυτόχρονα, η κατανάλωσή του προσφέρει ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για περισσότερη ώρα, πράγμα που ενισχύει την προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να μειώσουν το βάρος τους.

Η γεύση του θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μέλι και καραμέλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και όπου μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι σε υγρή μορφή, βοηθάει καλύτερα στον έλεγχο της ποσότητας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι είναι προτιμότερο να επιλέξετε βιολογικό σιρόπι αγαύης και φυσικά να το καταναλώνετε με μέτρο και σε μικρές ποσότητες καθημερινά.

 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...