News

Ρόδι: Το φρούτο της Πρωτοχρονιάς!

30/12/2016
Ρόδι: Το φρούτο της Πρωτοχρονιάς!

Το ρόδι είναι φρούτο με μεγάλη ιστορία, πολλούς συμβολισμούς και με αρκετούς επιστήμονες να ισχυρίζονται πως είναι το υγιεινότερο στη γη.

Είναι το φρούτο που δεν έλειψε ποτέ από καμία πρωτοχρονιά, ενώ κάποιες φορές, εμφανίζεται και σε γάμους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι διακοσμεί ακόμα και το σαλόνι του σπιτιού μας, συμβολίζοντας την καλοτυχία και την αιωνιότητα.

Πως να μην έχει τέτοιο ρόλο άλλωστε, αφού περιέχει τόσα ευεργετικά συστατικά που δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί κανένα άλλο φρούτο και ταυτόχρονα μία υπέροχη γεύση, με όποιον τρόπο και να καταναλωθεί.

Το χαρακτηριστικό του ροδιού είναι ότι η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Παράλληλα, έχει αντιγηραντικά οφέλη, με το χυμό του να βοηθάει στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου.

Οι πρόσφατες έρευνες για το ρόδι, δείχνουν ότι προστατεύει και από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη, του μαστού και του δέρματος. Τέλος, ο χυμός του κατακόκκινου φρούτου αυξάνει τη διάθεση για ερωτική επαφή, βελτιώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης.

#tips

-Το καθάρισμα των ροδιών είναι μία εύκολη και παρεξηγημένη υπόθεση:

Κόβουμε περιμετρικά και αφαιρούμε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού, χαράζοντας μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζουμε πολύ το μαχαίρι, όπως με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το ρόδι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χαράξουμε τη φλούδα του ροδιού σε φέτες, να το βάλουμε σε ένα μπολ με νερό κι όσο είναι μέσα στο νερό, να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Έτσι, θα παρατηρήσουμε ότι η φλούδα θα επιπλέει και οι σπόροι θα πάνε στον πάτο του μπολ, όπου και μπορούμε να τους συλλέξουμε εύκολα.

- Επιλέγουμε πάντα τα βαριά ρόδια με σφιχτή επιδερμίδα. Ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους παραμένει ζουμερό και μπορεί να φαγωθεί.

- Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου ή σε κάποιο σκοτεινό μέρος. Μπορούμε επίσης, να τα διατηρήσουμε και στο ψυγείο μας, ακόμα και στον καταψύκτη μας, καθαρισμένα και κλεισμένα σε ένα σακουλάκι.

 


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...