Γλωσσάρι Υλικών

Ζωμός

Ζωμός είναι υγρό προετοιμασίας για φαγητό, που συνήθως αποτελείται από νερό στο οποίο κόκαλα, κρέας, ψάρι, δημητριακά, σπόροι ή λαχανικά έχουν σιγοβράσει. Ο ζωμός χρησιμοποιείται και ως βάση για φαγώσιμα υγρά όπως σούπες και σάλτσες. Μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή με γαρνιτούρα. Αν χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά, π.χ. ρύζι, κριθάρι ή βρόμη, τότε λέγεται σούπα. Εάν δεν το παρασκευάσετε μόνοι σας, υπάρχουν έτοιμοι ζωμοί στο εμπόριο.

Σχετικές Συνταγές