Γλωσσάρι Υλικών

Αχλάδια

Το αχλάδι είναι ιδιαίτερα εύπεπτο φρούτο, έχει χαμηλή οξύτητα, συνήθως δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι από τις πρώτες τροφές, που συστήνεται να καταναλώνουν τα βρέφη. Το αχλάδι είναι μια άριστη πηγή διαιτητικών ινών, βιταμίνης C, χαλκού και καλίου. Το υψηλό ποσοστό φυτικών ινών που περιέχει, ασκεί ευεργετική επίδραση στην κινητικότητα του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, που συμβάλουν στην υγεία με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα αχλάδια συμπληρώνουν έξοχα πράσινες σαλάτες, φρουτοσαλάτες, χυμούς, τάρτες, τηγανήτες, κέικς και τράιφλ, παντρεύονται γευστικά με τα καρύδια και τα μπαχαρικά, συνοδεύουν το κυνήγι και την πάπια, γίνονται μαρμελάδα και κομπόστα.

 

 

 

 

 

Σχετικές Συνταγές