Γλωσσάρι Υλικών

Ανανάς

Ο ανανάς είναι γηγενές τροπικό φυτό στη Νότια Αμερική και λέγεται ότι προέρχεται από τη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Βραζιλία και την Παραγουάη. Το αρχικό του όνομα προέρχεται από τη λέξη “νανάς” από τη γλώσσα Tupi με καταγωγή από Βραζιλία, που σημαίνει “εξαιρετικό φρούτο”. Ο φρέσκος ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή βρομελίνης, ένα σπάνιο ένζυμο, που βοηθά στη μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων και τη διαδικασία της πέψης. Σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες του φρούτου, η βρομελίνη θα κάνει το φούσκωμα να εξαφανιστεί! Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, B1, B6, φολικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και ο σίδηρος. Καταναλώνεται ως νωπό φρούτο, μαγειρεμένος, σε χυμό ή διατηρημένος (κονσέρβα). Συμπληρώνει έξοχα σαλάτες, φρουτοσαλάτες χυμούς και smoothies, μάφινς και κέικ, πίτσες, γίνεται μαρμελάδα και μους, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με το κοτόπουλο και το ρύζι.

Σχετικές Συνταγές