Γλωσσάρι Υλικών

Tortilla (τορτίγια)

Τα tortilla (τορτίγια) είναι η πίτα, διπλωμένη ή γυρισμένη, με τα οποία φτιάχνονται τα Τάκο, ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο. Τα τάκος μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά και τυρί και πολλά άλλα. Τρώγεται συνήθως με τα χέρια και όχι με μαχαιροπίρουνα και γαρνίρεται με διάφορα υλικά (σάλτσα, κόλιανδρο, τομάτες, κρεμμύδια και μαρούλι).

Σχετικές Συνταγές