Γλωσσάρι Υλικών

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ προέρχεται από τη Τζαμάικα και ο στυφός καρπός του είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πορτοκαλιού και φράπας. Δεν είναι τυχαίο που χαρακατηρίζεται ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών, καθώς ξεχωρίζει για την υψηλή θρεπτική του αξία, αλλά και για τη συμβολή του στο αδυνάτισμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Β1, Β2 και Β6, καθώς επίσης αποτελεί καλή πηγή μετάλλων όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και της πέτρας στα νεφρά, προστατεύει από την ουλίτιδα, ξεπλένει τις ανθυγιεινές τοξίνες από το σώμα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και καίει τα λίπη συμβάλλοντας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Καταναλώνεται ως νωπό φρούτο, συμπληρώνει έξοχα φρουτοσαλάτες και χυμούς, γίνεται λικέρ, γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, σάλτσα, κέικ, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τη βρώμη, την κινόα, το κοτόπουλο και το χοιρινό κρέας.

 

 

Σχετικές Συνταγές