Γλωσσάρι Υλικών

Γκότζι μπέρις

Στην Ελληνική αγορά, τα γκότζι κυκλοφορούν σε αποξηραμένη μορφή, αποκλειστικά σχεδόν κινεζικής προέλευσης, καθώς και σε μορφή χυμού και ταμπλετών. Τα γκότζι έχουν γεύση σταφίδας, αφήνοντας στο τελείωμα και μια μικρή αίσθηση ντομάτας. Χάνουν όμως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους κατά την επεξεργασία τους, γι αυτό και είναι καλύτερα να καταναλώνονται πρωτίστως νωπά και όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σαν αποξηραμένα φρούτα.

Σχετικές Συνταγές