Γλωσσάρι Υλικών

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Στην αρχαιότητα οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κουρκούμη για να βάφουν τα ρούχα τους κίτρινα, ενώ σήμερα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μουστάρδας, δίνοντάς την το κίτρινο της χρώμα. Έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αποτοξινώνει το σώμα, βοηθάει στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και βελτιώνει τη μνήμη. Το πικάντικο αυτό καρύκευμα εμπλουτίζει σάλτσες, γλυκά και πίτες, αποτελεί υγιεινό συστατικό για χυμούς και smoothies και συνδυάζεται υπέροχα με το κοτόπουλο, το αρνί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τις πατάτες και τα λαχανικά.

 

Σχετικές Συνταγές