Γλωσσάρι Υλικών

Ελιές (Καλαμών)

Οι ελιές Καλαμών έχουν ένα ομοιογενές αλλά με διακυμάνσεις σοκολατί έως σκούρο καφέ – ιώδες χρώμα. Οι ελιές είναι συμπαγείς και τραγανές με διακριτική φρουτώδη γεύση, η οποία είναι επίσης αλμυρή, ελαφρώς πικρή και ξυδάτη. Τρώγονται όπως είναι σαν μεζές – ορεκτικό, σε σαλάτες και ειδικά στην ελληνική χωριάτικη σαλάτα, συνοδεύουν και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν αυτό μπορεί να φημίζεται παγκοσμίως, ωστόσο η Μεσσηνία δεν παράγει ούτε το 4% της ελληνικής βρώσιμης ελιάς στην Ελλάδα.

Σχετικές Συνταγές