Γλωσσάρι Υλικών

Σκόρδο

Το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική πολλών χωρών. Χρησιμοποιείται σε ψητά, βραστά, σε σάλτσες, σε σαλάτες (σκορδαλιά), σε τουρσιά. Όταν το σκόρδο καταναλώνεται ωμό, σκοτώνει τα βακτηρία και τους μύκητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου. Κατά το μαγείρεμα, το σκόρδο παύει να είναι μικροβιοκτόνο επειδή καταστρέφεται πλήρως η αλλισίνη. Ωστόσο, δεν χάνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες και η συστηματική του κατανάλωση μειώνει τη χοληστερίνη, διατηρεί το αίμα αραιό και λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, ως αντιβηχικό, ως ρυθμιστής βλεννών και ως προληπτικό της βρογχίτιδας.

 

Σχετικές Συνταγές