Γλωσσάρι Υλικών

Φασολάκια (πράσινα)

Τα φασολάκια (πράσινα) έχουν καταγωγή από τη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Περού. Χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία με 100 g φασολιών να παρέχουν το 20% της καθημερινής απαίτησης σε βιταμίνη C, το 18% σε βιταμίνη Κ και το 13% σε βιταμίνη Α. Τα Πράσινα φασολάκια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου, φυλλικού οξέος, μαγνησίου και ριβοφλαβίνης, με κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά να παίζουν σημαντικό καρδιο-προστατευτικά ρόλο, τονώνουν το ανοσοποιητικό και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μαγειρεύονται λαδερά, κοκκινιστά, γιαχνί, σοτέ ή βραστά για σαλάτα, αποτελούν υπέροχο συνοδευτικό για μοσχάρι, αρνί και κοτόπουλο και το βασικό συστατικό για τη σαλάτα νισουάζ!

Σχετικές Συνταγές