Γλωσσάρι Υλικών

Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως μετά την συγκομιδή , αλλά αφού περάσει λίγος χρόνος και ωριμάσει. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: βιταμίνες συμπλέγματος Α, Β, βιταμίνη C, K, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, όπως το ω-3, και πρωτεΐνη. Μάλιστα, η περιεκτικότητά του και η δυνατότητα απορρόφησης της από το σώμα μας, ξεπερνά αυτή του κρέατος. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάντουιτς, χυμούς, γλυκά, καθώς επίσης τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι.

Σχετικές Συνταγές