Γλωσσάρι Υλικών

Πράσα

Το πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι και το σκόρδο.Έχει γλυκιά και ήπια γεύση, λιγότερο πικάντικη από το κρεμμύδι και προέρχεται από την Ασία και τη Μεσόγειο. Aποτελείται από 90% νερό και είναι σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς διατροφής, καθώς περιέχει μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες Α, Κ, C και Β, σίδηρο και φλαβονοειδή. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, παρέχει προστασία από το καρκίνο του εντέρου, του προστάτη και του μαστού και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει μολύνσεις και φλεγμονές. Το πράσο καταναλώνεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του. Συμπληρώνει έξοχα, πίτες, τάρτες, σούπες, σάλτσες, ομελέτες, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα το ρύζι, τα όσπρια, τις πατάτες, το χοιρινό κρέας και το κοτόπουλο.


 

 

 

 

Σχετικές Συνταγές