Γλωσσάρι Υλικών

Νεράντζι

Τα νεράντζια είναι πολύ πικρά και ξινά και συνήθως δεν καταναλώνονται νωπά. Η χρήση τους είναι κυρίως στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία. Ως γλυκό του κουταλιού το νεράντζι είναι έξοχο σε άρωμα και γεύση και δημοφιλές στην παράδοση πολλών περιοχών της Ελλάδας. Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες όπως το λεμόνι. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρινάρισμα. Από τον ανθό της νεραντζιάς λαμβάνεται αιθέριο έλαιο και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία.

Σχετικές Συνταγές