Γλωσσάρι Υλικών

Μπακαλιάρος

Ένα εξαιρετικά θρεπτικό ψάρι, πλούσιο σε μέταλλα, φώσφορο, μαγνήσιο, ω-3 και βιταμίνες Α, Ε και D. Η περιεκτικότητά του σε λίπος διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια. Ανήκει στην κατηγορία των ψαριών με χαμηλά λιπαρά, το λίπος του κυμαίνεται από 0.5-2%. Ο μπακαλιάρος εκτιμάται πολύ για τη λεπτή και εύπεπτη σάρκα του.Στην ελληνική κουζίνα συνήθως μαγειρεύεται τηγανητός, ψητός στο φούρνο ή βραστός σε άφθονο ζωμό με λαχανικά ως σούπα, ενώ σε άλλες μεσογειακές κουζίνες τον μαγειρεύουν βραστό σε συμπυκνωμένο ζωμό (court-bouillon), ή ακόμα και στον ατμό.  


 

Σχετικές Συνταγές