Γλωσσάρι Υλικών

Μανούρι

Το μανούρι είναι παραδοσιακό Ελληνικό τυρί και ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογάλακτος.Το μανούρι, ενώ θεωρείται ιδανικό ως προς την παρασκευή ορεκτικών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε πλήθος ζεστών ή κρύων, γλυκών ή αλμυρών, κυρίως και επιδορπίων γευμάτων. Η θερμική αξία που θεωρητικά αποδίδει, 460 θερμίδες ανά 100 gr, είναι στοιχείο που το τοποθετηθεί ως το μέγιστο σε θερμικό περιεχόμενο κοινό τυρί και παράλληλα ως το ελάσσον κατάλληλο για διατροφική δίαιτα. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο, 109 mgr ανά 100 gr πρόσληψης, θεωρείται σχετικά χαμηλή.

Σχετικές Συνταγές