Γλωσσάρι Υλικών

Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα είναι μια παχύ κρεμώδεις άσπρη σάλτσα που έχει σαν βάση το αυγό, τρώγεται κρύα και συνήθως είναι συνοδευτικό για παραπάνω γεύση. Ανάμεσα στα βασικά συστατικά της είναι το λάδι και είτε ξύδι είτε χυμό λεμονιού. Υπάρχουν παραλλαγές της μαγιονέζας ειδικά στις χώρες που έχουν επηρεαστεί από την γαλλική κουλτούρα αλλά πλέον υπάρχουν και μαγιονέζες χωρίς αυγό για άτομα που είναι αλλεργικά, έχουν υψηλή χοληστερίνη ή είναι χορτοφάγοι.

Σχετικές Συνταγές