Γλωσσάρι Υλικών

Καρύδια

Καρύδι ονομάζεται ο καρπός της καρυδιάς, ένα φυλλοβόλο δέντρο. Το εσωτερικό του καρυδιού είναι η καρυδόψιχα. Τα καρύδια, όταν ωριμάσουν, τινάζονται από το δέντρο με ράβδισμα και μαζεύονται από το έδαφος πριν μαυρίσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίζονται και ξεραίνονται σε ειδικά ξηραντήρια. Το καρύδι έχει σχήμα σφαιρικό και το περικάρπιο του όταν είναι χλωρό είναι παχύ σαρκώδες και πράσινο ενώ όταν ωριμάζει αλλάζει χρώμα σε ανοιχτό μπεζ-καφέ και γίνεται σκληρό, ξυλώδες κέλυφος. Η καρυδόψιχα είναι το μέρος του καρπού που τρώγεται.

Σχετικές Συνταγές