Γλωσσάρι Υλικών

Κάπαρη

Η κάπαρη χρησιμοποιείται ως τουρσί σε διάφορες σαλάτες, ορεκτικά και σάλτσες, ενώ συμπληρώνει έξοχα κυρίως πιάτα όπως ψάρι, κρέας, λαχανικά, όσπρια και πίτσες. Η γεύση της είναι πικάντικη και ελαφρώς καυτερή· αυτό οφείλεται στην ύπαρξη του σιναπέλαιου, που απελευθερώνεται από τους ιστούς του φυτού. Ο φλοιός τής ρίζας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως αρθρίτιδες, ρευματισμοί και πονόδοντοι. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το φυτό έχει θεραπευτικές, αλλά και μαγικές ιδιότητες!

 

Σχετικές Συνταγές